Sammenlign forsikringer

Forsikro.no

 • Ett enkelt skjema

 • Flere tilbud

 • Gratis og uforpliktende

Komplett guide: Reiseforsikring

Sikre deg den beste reiseforsikringen til laveste pris hos Forsikro.no.

Er du klar over hva reiseforsikringen din dekker og hvorfor den er viktig, uansett om reisen er kort eller lang? Vi belyser alt du trenger å vite om reiseforsikring, fra viktige dekninger til spesifikke situasjoner du kan støte på. Enten du planlegger en weekendtur eller en måneds lang ferie, er en solid reiseforsikring uunnværlig.

Hva er din rett til helsehjelp på reise i EØS-området, og hvordan påvirker uforutsette hendelser som pandemirestriksjoner din reiseforsikring? Vi gir deg klare svar og hjelper deg å navigere i valgene, slik at du unngår vanlige misforståelser og er trygg på at du har den dekningen du trenger.

Ved å bruke Forsikro.no kan du raskt og enkelt innhente tilbud på reiseforsikring som passer dine behov. Med vårt enkle sammenligningsskjema kan du motta tilpassede tilbud fra flere forsikringsselskaper – helt uforpliktende. Det tar bare et minutt å komme i gang.

På utkikk etter den beste reiseforsikringen? Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper her.

Det er helt gratis og uforpliktende. Husk: Det viser seg at å sjekke prisen årlig kan føre til betydelige besparelser. Det er ofte de som har vært lengst i et selskap som betaler mest for forsikringene sine.

Reiseforsikring selvom man har mastercard

Hva er reiseforsikring?

Mange tenker at det eneste man trenger før man drar ut på reise er en flybillett og en pakket koffert. Dette stemmer ikke helt. Reiseforsikring er din sikkerhet i en verden full av uforutsigbarhet. Dette er ikke bare en tilleggstjeneste, men en nødvendighet for alle som legger ut på en reise, enten den reisen er en spontan helgetur i innlandet eller en langvarig ekspedisjon over landegrenser. En viktig tommelfingerregel er at reiseforsikringen begynner å gjelde med en gang du går ut døren hjemmefra.

Enkeltperson eller familiedekning

Reiseforsikringen kan skreddersys etter dine behov. Enten det gjelder en enkeltperson, eller en familie, kan forsikringsdekningen tilpasses for å beskytte alle involverte. En familiedekning vil være mer kostnadseffektiv enn å ha individuelle reiseforsikringer, dersom man bor sammen med noen. Familiedekningen kan dekke alle familiemedlemmer som bor under samme tak og er registrert på samme adresse, og mange ganger dekker denne også familiemedlemmer på separate reiser. Det er viktig å sjekke de spesifikke vilkårene for hver forsikringsavtale, da det kan være begrensninger basert på alder, eksisterende medisinske tilstander, eller spesifikke aktiviteter som familiemedlemmene planlegger å delta i under reisen​​.

Et vesentlig punkt å være oppmerksom på er at barn er dekket av foreldrenes familiereiseforsikring inntil de når 21 år. Når barnet fyller 21, kreves det at de skaffer sin egen reiseforsikring for å være forsikret på reiser.

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Gratis og uforpliktende

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Hvorfor bør man ha reiseforsikring?

Reiseforsikringen er en omfattende løsning som begynner å gjelde fra det øyeblikket du går ut døren hjemmefra. Dette innebærer at du er beskyttet fra starten av reisen, enten det er en tur til butikken, en weekendtur i innlandet, eller en lengre ferie i utlandet. Den dekker ikke bare alvorlige hendelser som akutte sykdommer eller ulykker, som kan føre til kostbare medisinske behandlinger eller hjemtransport til Norge, men også en rekke andre situasjoner som kan oppstå under reisen.

Disse inkluderer tap av eller skade på personlige eiendeler som elektronikk og sportsutstyr, og også økonomisk kompensasjon ved avbestilling eller forsinkelse av reiser. I tillegg tilbyr den juridisk hjelp og dekker utgifter til nødvendige innkjøp ved forsinket bagasje. Reiseforsikring gir også rettslig erstatningsansvar utenfor Norden og dekker akutt tannbehandling samt tilkalling av familie ved nødsituasjoner. For reiser utenfor EU/EØS er europeisk helsetrygdekort ikke tilstrekkelig, og en fullverdig reiseforsikring blir enda viktigere.

Dette er spesielt aktuelt i dagens klima, hvor uforutsigbare hendelser som pandemirestriksjoner kan forandre reiseplaner på et øyeblikk. Med en reiseforsikring kan du føle deg sikker på at du får nødvendig hjelp og erstatning, noe som gjør at du kan reise med trygghet.

 • Ønsker du å lese mer om avbestillingsdekning? Trykk her.
Reise til syden

Hva koster reiseforsikring?

Prisfaktorer

Kostnaden for reiseforsikring kan påvirkes av flere faktorer. For det første spiller dekningsgraden en stor rolle. Dersom du velger en utvidet dekning med større dekningsgrad så vil det naturligvis koste mer enn en reiseforsikring med standard dekning. Reiselengde er også relevant. Mange selskaper i dag lar deg velge antall dager du kan være bortreist av gangen. En standard reiseforsikring dekker vanligvis 45 dagers reisevarighet. En utvidet reiseforsikring lar deg velge mellom flere varianter. Eksempelvis kan dette være 75 dager og helt opp til 90 dager.

Alder på de som er dekket av forsikringen vil også påvirke prisen. Medlemskap i fagforeninger eller pakketilbud hos forsikringsselskapet kan gi gunstige rabatter.

Det som påvirker prisen på reiseforsikringen din:

 • Dekningsgrad (Standard eller utvidet)
 • Reiselengde
 • Alder på forsikringstaker
 • Individuell eller familiedekning
 • Rabatter gjennom fagforeninger eller forsikringspakker
 • Normal pris på reiseforsikring

En helårs reiseforsikring koster vanligvis mellom 900 og 2.500 kroner, avhengig av de faktorene som er listet over. For de som søker en standard dekning for seg selv, vil prisen ligge i det lavere spekteret av dette prisområdet. Familiedekning, som dekker flere personer under ett, har en tendens til å koste mer, men de er ofte mer kostnadseffektive enn å kjøpe separate individuelle forsikringer for hvert familiemedlem.

Det er viktig å merke seg at priser kan variere avhengig av varigheten forsikringen er gyldig for; noen forsikringer er gyldige for kortere turer på rundt 45 dager, mens andre strekker seg opptil 90 dager. Ved å undersøke og sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper kan du sikre at du finner den dekningen som best passer dine behov til den mest fordelaktige prisen.

La Forsikro.no hjelpe deg å sammenligne forsikringene dine. Trykk her.

Reiseforsikring i Norge

Reiseforsikringen begynner å gjelde det øyeblikket du går ut døren hjemmefra. Også når du er på helgetur eller på tur til arbeid.

Hva dekker reiseforsikring?

Når du forbereder deg på din neste reise, er en av de viktigste tingene å huske på din reiseforsikring. Denne forsikringen er avgjørende for å beskytte deg mot uforutsette hendelser og sørge for at din reiseopplevelse forblir positiv, selv når uventede situasjoner oppstår.

De viktigste dekningene i reiseforsikring:

Avbestilling: Reiseforsikring er avgjørende hvis du må avbestille turen på grunn av akutte omstendigheter som sykdom eller ulykker. Denne dekningen hjelper deg å håndtere økonomiske tap som oppstår fra uforutsette hendelser.

Medisinske utgifter: Et kritisk aspekt av enhver reiseforsikring er dekning for medisinske utgifter. Dette blir særlig viktig hvis du blir syk eller skadet på reisen, spesielt i land utenfor EU/EØS, hvor medisinske kostnader kan være betydelige.

Tap eller tyveri av eiendeler: Dekker tap eller tyveri av bagasje og personlige eiendeler som penger, pass, billetter og mobiltelefon.

Forsinkelser: Reiseforsikring hjelper også ved forsinkelser, dekker ekstra kostnader som måtte oppstå hvis reisen din blir forsinket på grunn av værforhold, tekniske problemer, eller andre uforutsette hendelser.

Juridisk bistand og leiebil: Reiseforsikring kan også inkludere dekning for juridisk bistand og egenandelen ved skade på leiebil, noe som gir en ekstra trygghet når du reiser.

De vanligste skadene som oppstår på reiseforsikring

Statistisk sett er det tre hovedtyper av skader som oftest fører til utbetaling under reiseforsikringer. Disse er:

 1. Tap av reisegods (eiendeler): Dette er den vanligste årsaken til krav på reiseforsikring. Det omfatter tap eller tyveri av personlige eiendeler, noe som kan skje uansett hvor forsiktig man er.
 2. Avbestilling: Livet er uforutsigbart, og avbestilling på grunn av uventede hendelser som sykdom eller ulykker er en annen hyppig årsak til forsikringskrav.
 3. Sykdom og ulykker: Å bli syk eller skadet på reise kan ikke bare ødelegge ferien, men også medføre høye medisinske kostnader, spesielt i land utenfor EU/EØS.

Vær oppmerksom på tidsbegrensninger for helårsforsikringer og sjekk maksimale erstatningsbeløp, spesielt hvis du har verdifulle eiendeler. I tillegg, husk å sjekke at forsikringen din er gyldig i landet du skal reise til. Forsikringsselskaper bruker ofte Utenriksdepartementets reiseråd som grunnlag for å bestemme gyldigheten av reiseforsikring i spesifikke områder.

Selv om du har et europeisk helsetrygdkort, er det alltid lurt å ha en reiseforsikring i tillegg, spesielt utenfor EU/EØS. Uten en god reiseforsikring kan du risikere å betale store summer for medisinske utgifter eller andre uforutsette hendelser.

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Gratis og uforpliktende

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Bør man ha standard eller utvidet reiseforsikring?

Når du skal velge en reiseforsikring, står valget ofte mellom standard dekning og utvidet dekning. Mens standard dekningen tar for seg grunnleggende behov, byr utvidet dekning på flere fordeler og dekninger som kan være nyttige under spesifikke omstendigheter.

Standard Dekning

En standard reiseforsikring tilbyr typisk beskyttelse mot de mest vanlige reiserelaterte hendelsene som vi har vært gjennom tidligere.

 • Medisinsk dekning: Dekker grunnleggende medisinske kostnader ved sykdom eller skader på reisen.
 • Tap og tyveri av eiendeler: Kompenserer for tapte eller stjålne personlige eiendeler, som bagasje.
 • Avbestilling: Dekker kostnader ved avbestilling av reise grunnet akutte hendelser som sykdom eller ulykke.
 • Reiseuhell: Beskytter mot visse uforutsette hendelser som kan oppstå under reisen.

For mange reisende i Norge vil standard dekningen ofte være tilstrekkelig, spesielt for kortere reiser eller når risikoen for store ekstrautgifter er lav.

Utvidet Dekning

Utvidet reiseforsikring tar standard dekningen et steg videre og inkluderer flere fordeler:

 • Uhellsdekning: Dekker skader på personlige eiendeler som et resultat av et uhell, for eksempel hvis du mister kameraet eller mobilen.
 • Utvidet familiebeskyttelse: Inkluderer ofte barnebarn og oldebarn i forsikringsdekningen.
 • Egenandel ved skade på leiebil: Mange utvidede forsikringer dekker egenandelen ved skade eller tyveri av leiebil, noe som kan være særlig verdifullt på reiser der bil eller motorsykkel leies.
 • Leie av utstyr ved forsinkelse: Gir dekning for leie av nødvendig utstyr, som barnevogner eller sportsutstyr, ved forsinkelser.
 • Veterinærdekning: Noen poliser inkluderer også dekning for veterinærutgifter.
 • Reduserte egenandeler: Egenandelene er ofte lavere, eller du kan slippe å betale egenandel helt, med utvidet dekning.

Utvidet dekning er spesielt relevant for de som planlegger lengre reiser, har med seg dyrere eiendeler, eller ønsker en mer omfattende beskyttelse. Med høyere enkeltsummer på dekninger, gir den ekstra trygghet for de som reiser under mer komplekse eller risikofylte forhold.

Hvem bør vurdere hva?

For de fleste reisende i Norge vil en standard forsikring være tilstrekkelig. Denne dekningen møter de grunnleggende behovene og tilbyr beskyttelse for de vanligste reiserisikoene. Utvidet dekning anbefales derimot for de som søker ekstra sikkerhet for seg selv, deres familie og deres eiendeler, eller de som ofte reiser på lengre eller mer eventyrlige turer.

Å velge riktig reiseforsikring avhenger av dine personlige behov, reisevaner og hva du verdsetter mest når det gjelder beskyttelse på reise. På Forsikro.no kan du sammenligne ulike reiseforsikringsalternativer og finne en løsning som passer best for dine reiseplaner og preferanser.

Hva dekkes ikke på reiseforsikringen?

Det er viktig å merke seg at den spesifikke dekningen av en reiseforsikring kan variere betydelig mellom ulike forsikringsselskaper og poliser. Her er en generell oversikt over hva som vanligvis ikke dekkes av reiseforsikring, basert på standard praksis i forsikringsbransjen, samt et overblikk over vanlige dekningsområder:

 • Ekstremsport og eventyrekspedisjoner: Risikoaktiviteter som basehopping, klatring uten sikring eller ekspedisjoner til ekstreme områder er ofte ekskludert uten spesiell dekning.
 • Tapte eiendeler: Personlige eiendeler som blir mistet eller glemt, og ikke tydelig stjålet, er vanligvis ikke dekket.
 • Beruselse: Skader eller hendelser som oppstår mens man er under påvirkning av alkohol eller narkotika kan føre til avkorting eller fullstendig avslag i erstatning.
 • Alder: Eldre reisende, ofte de over 75 år, kan være ekskludert fra visse deler av forsikringsdekningen, eller kan kreve ekstra premie for dekning.
 • Forutgående sykdommer: Hvis du er syk før du reiser, kan forverring av tilstanden være ekskludert med mindre du har en forhåndsgodkjent dekning for eksisterende tilstander.
 • Streik og konkurs: Økonomisk tap på grunn av streiker eller konkurs hos flyselskaper eller reiseoperatører er vanligvis ikke dekket.
 • Krig og konflikter: Reiser til områder med høy risiko, krig eller konflikter der Utenriksdepartementet har utstedt en reiseadvarsel, dekkes som regel ikke.

Ønsker du tilbud på forsikring? Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper her.

Reiseforsikring i Utlandet

Fordelene med å sammenligne reiseforsikring på Forsikro.no

Forsikringer kan være kompliserte, med mange sider av vilkår å forstå for hvert produkt. Forsikro.no er her for å tilby en effektiv løsning som forenkler hele sammenligningsprosessen. Tjenesten er helt gratis, uforpliktende, og tilgjengelig for deg. Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut et enkelt, brukervennlig skjema som samler den nødvendige informasjonen om dine forsikringsbehov.

Når du bruker Forsikro.no, vil du få tilbud fra opptil tre forskjellige forsikringsselskaper. Denne sammenligningen gjør det enkelt for deg å se hvilket tilbud som er mest fordelaktig, både når det gjelder økonomiske besparelser og den beskyttelsen som passer dine behov.

Vi vil understreke hvor viktig det er å evaluere forsikringsavtalene dine regelmessig. Forskning viser at kunder som har vært hos samme selskap over lengre tid, ofte ender opp med å betale høyere premier enn det som er tilgjengelig på markedet. Det er derfor ikke bare anbefalt, men kritisk, at du foretar årlige sammenligninger for å sikre at du har den beste balansen mellom kostnad og dekning. Dette blir enda mer relevant i et forsikringsmarked i konstant endring.

Med Forsikro.no blir denne prosessen gjort enkel. Vi fjerner de vanlige hindringene du møter når du vurderer å bytte forsikringsselskap, og gir deg tilbake kontrollen. Tjenesten vår lar deg ta en proaktiv tilnærming til din personlige økonomi.

Ved å benytte deg av denne tjenesten, kan du føle deg sikker på at de beslutningene du tar er velinformerte og tilpasset din spesifikke situasjon og behov.

“Undersøkelser viser at det er svært store prisforskjeller på forsikring. Det er også slik at forsikringsselskapene endrer prisene kontinuerlig. Det er for eksempel ikke usannsynlig at det som er billigste bilforsikring i dag, er en middels god avtale til neste år, og kanskje en dyr løsning om to år. Dette tilsier at du bør sjekke prisene jevnlig, for eksempel én gang i året.”
Finanseksperten

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Gratis og uforpliktende

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Vanlige spørsmål og svar

Hvem gjelder min reiseforsikring for?

Reiseforsikring kan skreddersys etter dine personlige behov. Du kan velge en individuell forsikring som kun dekker deg, eller en familieforsikring som omfatter ektefelle/samboer og alle barn under 21 år som bor på samme adresse. Familieforsikringen gir en mer omfattende dekning og kan være en kostnadseffektiv løsning for hele husholdningen.

Hvor lenge før må man bestille reiseforsikring?

Det er viktig å kjøpe reiseforsikring før reisen starter. For å sikre at forsikringen også dekker eventuell avbestilling, bør den kjøpes samme dag som reisen bestilles, eller senest når depositumet betales. Dette sikrer at du er dekket fra det øyeblikket reiseplanene er bekreftet.

Trenger jeg reiseforsikring når jeg har kredittkort?

Selv om mange kredittkort, som Mastercard, tilbyr reiseforsikring, er det viktig å være klar over at dekningen ofte ikke er så omfattende som en egen reiseforsikring. For at kredittkortforsikringen skal gjelde, må som regel minst halvparten av reisekostnadene betales med kredittkortet. I tillegg kan det være begrensninger knyttet til flyreiser eller overnatting. En egen reiseforsikring gir derimot beskyttelse fra det øyeblikket du forlater hjemmet, hver dag, hele året.

Hva dekker reiseforsikring ved dødsfall?

I tilfelle dødsfall gir reiseforsikringen en utbetaling til de etterlatte hvis forsikringstakeren dør i en ulykke under reisen. Forsikringen inkluderer også dekning for hjemreise hvis det skjer et dødsfall eller alvorlig sykdom i din nærmeste familie.

Hva gjør jeg hvis jeg blir syk i utlandet?

Hvis du blir syk i utlandet, dekker ikke norsk folketrygd dine medisinske utgifter. Du bør umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt for å få hjelp. De vil veilede deg gjennom prosessen og sørge for at du får nødvendig medisinsk behandling og dekker de relevante kostnadene.

Hva er den beste reiseforsikringen?

Den beste reiseforsikringen er den som passer dine individuelle behov og reisevaner. På Forsikro.no kan du enkelt sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper, slik at du finner en forsikring som ikke bare gir den nødvendige dekningen, men også til en pris som passer for deg. Start din sammenligning i dag for å sikre at din neste reise er trygg og bekymringsfri.

Sammenlign flere forsikringstilbud

Gratis og uforpliktende

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring

Det har aldri vært enklere å sammenligne

Tryg Barneforsikring
Eika barneforsikring
Storebrand-mobil
bilforsikring frende
If barneforsikring
gjensidige barneforsikring